مجموعه آثار تولیدی شبکه اینترنتی فرهنگ TV فرهنگ و هنر

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 65
  • بازدید دیروز : 190
  • بازدید کل : 387778

ترفندها و میانبرهای پاورپوینت


ایجاد یک پرزنتیشن کامل
استفاده از SMARTART برای نشان دادن یک ساختار
SmartArt به شما کمک می‌کند که تنها با چند کلیک تجسم خود از فهرست‌ها، فرآیندها، چرخه‌های کاری، سلسله‌مراتب‌ها، طبقه‌بندی‌‌ها و هرم‌ها را عینیت ببخشید.

روی منوی Insert و سپس SmartArt کلیک کرده و طرح مناسب را انتخاب نمایید سپس متن مورد نظر خود را در پنجره‌‌ای که در سمت چپ نمودار باز می‌شود تایپ کنید. با استفاده از کلید Tab می‌توانید بین پنجره‌های نمودار جابجا شوید.

همچنین می‌توانید با راست کلیک کردن روی نمودار و استفاده از پالت‌های تعریف شده، رنگ و فرمت طرح خود را تغییر دهید. گزینه SmartArt در پاورپوئینت ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ بواسطه الگوهای آماده خود این امکان را به شما می‌دهد تا محتوای گرافیکی را نیز مانند متن ویرایش کنید..

استفاده از سکشن جهت نظم‌دهی محتوا
Side sorter view در پاورپوئینت امکان می‌دهد تا اسلایدها را از طریق درگ کردن جابجا کرده و نظم آنها را تغییر دهید.

در پاورپوئینت ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ شما می‌توانید با تقسیم‌بندی پرزنتیشن خود به چند بخش آن را در مقیاس بزرگتری مشاهده کنید که این کار هم از طریق راست کلیک کردن در Slide Sorter view یا Slide Pane view و انتخاب Add Section (اسلایدهای انتخاب شده به صورت اتوماتیک وارد سکشن جدید می‌شوند) به راحتی قابل انجام است.

همچنین می‌توانید با درگ کردن عنوان یک سکشن آن را جابجا کنید و تغییرات طراحی را با کلیک کردن روی عنوان و انتخاب همه اسلایدهای آن سکشن به بقیه تعمیم بدهید.

آیتم‌ها را دقیقا در جای دلخواهتان بگذارید
با استفاده از کلیدهای حرکتی روی صفحه کلید می‌توانید آیتم‌ها را به یک مکان دیگر ببرید. اگر همزمان با کلیدهای حرکتی کلید Ctrl را پایین نگه دارید آیتم مورد نظر شما با فواصل کوتاهتری جابجا خواهد شد که به شما برای جایگذاری دقیق‌تر کمک می‌کند.

اگر کلید Shift را پایین نگه دارید و کلیدهای حرکتی را بفشارید آیتم‌ها کوچک و بزرگ می‌شوند و نیز پایین نگه داشتن کلید Alt به همراه کلیدهای حرکتی به چرخش تصاویر و جعبه‌های متنی کمک می‌کند و اگر کلید Ctrl را نیز همزان با این دو نگه دارید چرخش‌ها با مقیاس و فواصل کوچکتری انجام می‌شود.

بکارگیری ANIMATION PAINTER
انیمیشن‌ها با وجود کارایی خوبشان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و اگر شما بخواهید چند آیتم در پرزنتیشن را به صورت نمایش انیمیشنی دربیاورد بهتر است که همه انیمیشن‌های اسلاید یکسان باشند.

البته در پاورپوئینت ۲۰۱۰ یا ۲۰۱۳ شما می‌توانید برای هر آیتم در اسلاید انیمیشن دلخواهتان را تنظیم نمایید.

برای این کار روی آیتم مورد نظر کلیک کرده و گزینه Animation Painter (ذیل تب Animation در قسمت Advanced Animation) را انتخاب می‌کنید سپس روی آیتم بعدی کلیک کرده و انیمیشن بعدی را برای آن تنظیم می‌نمایید. این اقدام همه انواع انیمیشن‌ها شامل آن دسته انیمیشن‌هایی که نوع حرکتشان را خودتان انتخاب کرده‌اید نیز می‌شود.

تنظیم و تعمیم
چنانچه لازم باشد همه باکس‌ها و تصاویر به صورت منظم در یک راستا قرار گیرند فقط کافیست که آیتم‌های مورد نظر را انتخاب کرده (با استفاده از کلیدهای ترکیبی Shift+Ctrl یا Ctrl+ click می‌توانید آیتم‌های مورد نظرتان را انتخاب کنید) و سپس در تب Home منوی Arrange را باز کرده و ترتیب قرارگیری درست را انتخاب کنید.

سپس در زیرمنوی Align گزینه‌هایی برای قرار گرفتن آیتم‌ها در بخش بالا، وسط و کناره‌های صفحه وجود دارد. شما می توانید چینش آیتم‌ها را به صورت افقی یا عمودی نظم بدهید یا اینکه فاصله بین آن را دوبرابر کنید.

گروه‌بندی آیتم‌ها
گروه‌بندی (Grouping) به شما امکان یکی کردن همه آیتم‌ها و جابجایی، تنظیم و ویرایش یکباره آنها را می‌دهد. شما به سادگی می‌توانید آیتم‌هایی که قصد گروه‌بندی آنها را دارید انتخاب کرده و سپس با راست کلیک روی گزینه Group و انتخاب مجدد Group این کار را انجام دهید. برای حذف گروه‌بندی نیز می توانید روی مجموعه گروه‌بندی شده راست کلیک کرده و این‌بار گزینه Ungroup را انتخاب نمایید.

ابزارهای صرفه‌جویی در زمان
ویرایش تصاویر در پاورپوئینت
شما می‌توانید تصاویر فراخوانی شده در پاورپوئینت (نسخه ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳) را ویرایش کرده و اندازه آنها را به دلخواه تغییر دهید. از قسمت Picture Tools ، تب Format (که پس از انتخاب تصویر فعال می‌شود) شما می‌توانید تصاویر را به اندازه دلخواه ببرید، نور آنها را کم و زیاد کرده، سایه روشن رنگ‌ها را تنظیم کنید و حتی ایفکت‌های هنری به آنها اضافه نمایید.

همچنین می‌توانید تصاویر پس زمینه یک تصویر را حذف کنید: در این حالت پاورپوئینت سعی می‌کند بطور اتوماتیک قسمت‌هایی که باید حذف شوند را شناسایی کند اما در صورتی که این شناسایی ۱۰۰% صحیح نباشد شما می‌توانید از طریق گزینه‌های Mark در بالای صفحه، قسمتهایی را به آن اضافه یا از آن کم کنید.

سفارشی‌سازی نوارابزار
در پاورپوئینت ۲۰۱۰ یا ۲۰۱۳ شما قادر هستید فرمان‌های دلخواه خود را بروی یک نوارابزار سفارشی تعریف کنید تا دسترسی بهتری به آنها داشته باشید.
برای انجام این کار پس از کلیک کردن روی File، گزینه Options را انتخاب کرده و به قسمت Customize Ribbon بروید.

در اینجا می توانید با زدن دکمه‌های New Tab و New Group یک تب جدید اضافه کرده و آیتم‌های مورد نظرتان را از ستون سمت چپ به ذیل این تب جدید در ستون سمت راست درگ کنید.

برای پیدا کردن فرمان‌هایی که به صورت نرمال نمایش داده نمی‌شوند گزینه Commands Not in the Ribbon را از منوی بالای ستون سمت چپ انتخاب کنید.

"در ذیل تب Design شما دکمه Page Setup را می‌بینید که به شما اجازه می‌دهد شکل اسلایدها را تغییر دهید"

درج تاریخ و زمان
یک راهکار ساده اما سودمند برای این کار، باز کردن تب Insert و کلیک روز گزینه Date & Time است. در پنجره باز شده شما می‌توانید تاریخ و زمان را –چه به صورت ثابت یا زنده – در متن یا پایین اسلایدها درج نمایید و این کار در مورد یادداشت‌ها یا گزار‌ش‌های چاپ شده نیز قابل انجام است.

استفاده از کلیدهای Ctrl+Return جهت حرکت سریع بین فیلدها و اسلایدها
در حین وارد کردن متن‌ها، با فشردن کلیدهای Ctrl+Return می‌توانید نشانگر موس را روی فیلدهای بعدی اسلاید ببرید.

در صورتی که در آخرین فیلد اسلاید قرار دارید این کلیدهای ترکیبی یک اسلاید جدید تعریف می‌کنند و نشانگر موس در نخستین فیلد متنی آن قرار می‌گیرد.

با استفاده از این روش می‌توانید به سرعت یک فریم‌ورک برای پرزنتیشن خود تنظیم کنید که در آن به ندرت به استفاده از موس نیاز است.

استفاده از Grids و Guides برای کمک به جایگذاری آیتم‌ها
در تب Home، روی گزینه Arrange و سپس Align کلیک کنید. در انتهای منوی باز شده Grid Settings رامشاهده خواهید کرد. پس از انتخاب این گزینه، پنجره‌ای باز خواهد شد که در آن انتخاب‌هایی برای هماهنگ کردن یک جزء با سایر اجزاء اسلاید وجود دارد و امکان نمایش ‌خط‌کشی‌های هوشمند (خط‌های نقطه‌چین مانند که قسمت بالا، پایین و وسط یک تصویر یا متن را جهت همراستا سازی با سایر بخش‌ها نمایش می‌دهد) نیز در آن فراهم است.

همچنین شما می توانید با فعال‌سازی این خط‌کشی‌ها، نقطه میانی (mid point) هر اسلاید را در حالت افقی و عمودی آن ببنید. در پاورپوئینت ۲۰۱۳ از این طریق می‌توان پی برد که چه زمانی فاصله بین اجزاء به طور یکسان تنظیم شده است.

استفاده از استایل‌های فوری (Quick Styles) برای یک نمایش منسجم
منوی Quick Styles که در تب Home قرار دارد ویژگی‌های منسجمی را برای پانل‌ها و جعبه‌های متنی تعریف می‌کند.

ابتدا قسمتی که قرار است استایل خاصی برای آن انتخاب شود را با کلیک کردن روی آن انتخاب کنید و سپس گزینه‌های موجود در منوی Quick Styles را برای دستیابی به استایل مورد نظرتان مرور نمایید.

با انتخاب هر استایل هفت نوع رنگ مختلف از آن قابل انتخاب است اما شما می‌توانید از گزینه Shape Fill که در کنار Quick Styles قرار دارد نیز جهت انتخاب رنگ مورد نظر خودتان برای هر اسلاید استفاده کنید.

ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری
فشرده‌سازی تصاویر
شاید مایل باشید قبل از اینکه یک پرزنتیشن حجیم را توسط ایمیل یا ابزارهای اشتراک‌گذاری آنلاین ارسال کنید کمی از حجم آن بکاهید. این کار را می‌توانید بوسیله Compress Pictures که در ذیل بخش Picture Tools در تب Format قرار دارد انجام دهید.

از طریق امکانات این قسمت می‌توانید علاوه بر بریدن تصاویر، از حجم پیکسل‌ها بکاهید تا به حجم مورد نظر شما نزدیک شود. معمولا انتخاب گزینه ۲۲۰ppi شما را به حجم مورد نظرتان می‌رساند پس بهتر است قبل از انتخاب سایر گزینه‌ها اول این گزینه را انتخاب کنید.

فونت‌های برنامه
این احتمال وجود دارد که وقتی پرزنتیشن خود را در کامپیوتر دیگری به اجرا می‌گذارید به علت موجود نبودن فونت‌ها، جایگیری و نمایش متن‌ها از حالت عادی خود خارج شود.

  انتشار : ۵ دی ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 137

برچسب های مهم

آذربایجانشرقی-تبریز

جهت سفارش کار تدوین و طراحی گرافیکی با شماره 09379066250 تماس حاصل نمائید.

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما